A Legnagyobb POP Art kortárs festők Budapesten

ROMERO BRITTO

martini_celebration.jpg

Romero Britto brazil származású művész, aki az Egyesült Államokban él és alkot. Stílusa a pop art és a neo-pop között helyezkedik el, élénk színeket és szimplifikált formákat használva a műveiben. Britto munkái sokoldalúak, és számos különböző tárgyat és felületet díszítenek, beleértve a festményeket, szobrokat, plakátokat, ruhákat és autókat is. Britto művészete pozitív és boldog üzeneteket közvetít, és az élet örömére fókuszál.

Shag Art

shag.jpeg

Shag Art vagy Shag művésznéven ismert Josh Agle amerikai művész, aki a pop art és a retro stílusokat vegyíti munkáiban. A Shag művészete a 1950-es és 60-as évek kaliforniai életstílusán és a modern művészeti mozgalmakon alapul. Agle munkáiban élénk színek, szimplifikált formák és humoros narratívák találhatóak, amelyek gyakran az éjszakai élet, a koktélkultúra és a hippi korszak témáira fókuszálnak. Shag művészetére a pop art mellett a tiki kultúra, az art deco és a kubizmus is hatással van. Munkái világszerte elismertek, és a pop art újraértelmezése révén egyedülálló stílust hoznak létre.

FAZZINO

cf1182-dx_fazzino_2019_01_000_thehillsarealiveaustria_325_715.jpg

Charles Fazzino amerikai művész a 20. és 21. század fordulóján vált ismertté. Munkái különleges, háromdimenziós stílusukról ismertek, amelyeket gyakran városokról és világvárosokról, valamint azok ikonikus épületeiről és helyszíneiről alkot. Fazzino műveiben a pop art és a kubizmus hatásai is felfedezhetők, és gyakran használ humoros elemeket és játékos szimbólumokat is. Munkái számos kiállításon és múzeumban láthatóak világszerte, és több alkalommal is készített műveket az olimpiai játékok, a Super Bowl és a Grammy-díj ünnepségeire.

RIZZI

9783981123807-us.jpg

James Rizzi amerikai művész a 20. század második felében vált ismertté. Stílusa a pop art és a graffiti között helyezkedik el, műveiben a vidámság és a humor dominál. Rizzi munkáiban gyakran városi életképek jelennek meg, amelyeket élénk színekkel, geometrikus formákkal és vicces szimbólumokkal ábrázol. Munkái általában lapos felületen készülnek, de alkalmanként háromdimenziós elemekkel is kiegészülnek. Rizzi művészete többek között az Art in the Park és az Art Expo New York kiállításokon is bemutatásra került. Sajnos Rizzi 2011-ben elhunyt, de munkái továbbra is népszerűek maradtak.

ED HECK

ke_pernyo_foto_2023-04-18_18_14_36.png

Friss. Merész. Magával ragadó. Ezek a szavak gyakran eszünkbe jutnak, amikor Ed Heck popművész alkotásait nézzük. Az embert azonnal lefegyverzi ezeknek az élénk színű, papírra és vászonra festett műveknek a naiv bája.

Ed Heck rejtélyes vásznait először 1999-ben állították ki New Yorkban, és azonnal nagy sikert arattak. A nézők reakciója elsöprő volt. A reakciók a meglepett elismeréstől a tiszta elragadtatásig terjedtek.

Ed Heck művei a legkülönfélébb közönségnek tetszenek, a képzőművészetbe kezdőktől a komoly gyűjtőkig. Eklektikus stílusa az animációszerű témákat a színek felidéző használatával ötvözi. A fanyar humorérzéket bőséges adag iróniával párosítva képei egy olyan helyre vezetnek minket, amely csak Heckre jellemző, tele furcsa és csodálatos karakterekkel, különös tájakkal és furcsa vizuális nézőpontokkal, amelyek semmihez sem hasonlítanak, amit eddig láttunk. Üdvözöljük Ed Heck világában!

2023 Április 15-től Galériánkban is kaphatóak már a művész alkotásai limitált kiadásban!

Gyere el és legyen a tiéd az első ED HACK festmény.

MARTIN SONNLEITNER POP ART FESTŐ

 

6_martin-sonnleitner-jimmy-dean-100x80cm-3000.jpg

 

Martin Georg Sonnleitner popművész 1965-ben született Ausztriában, ma St. Pöltenben él, és tagja a New York-i “Soho Community of Fine Artists”-nek. Generációkon átívelő szenvedélye: ikonikus zenei és filmes nagyságok, amelyeket gazdagon személyes és expresszív színskálában hallhatunk, összetéveszthetetlen és tömör pop art képpel.

Inspiráló állandó művei Bécsben, Zürichben, Düsseldorfban, Münchenben, Brüsszelben és Malmőben láthatók – hosszú évek óta megszilárdítva az állami művészeti életet. Sonnleitner 2004-ben egy New York-i vernisszázzsal érte el a nemzetközi áttörést, és az osztrák énekes Falco számára tervezett “Chance to dance” című CD-borítója, amelyet az osztrák énekesnő számára fejlesztett ki és fejlesztett ki, már több ezer alkalommal bejárta a világot.

Budapesten már kaphatóak a POP ART remekművek: 1027 Budapest Margit krt 35. https://kolibriartstudioeu.com/

fin_b_art_square.jpg