A ma élő legnagyobb Pop Art Művészek

martini_celebration.jpgfin_b_art_square_1.jpg

Az elmúlt évtizedekben a pop art művészete továbbra is népszerű és hatással van a kortárs művészetre. Néhány ma élő legnagyobb pop art művész közé tartozik:

  1. Jeff Koons - amerikai művész, aki a legmagasabb árú élő művész egyike, munkái a pop art és a neo-pop stílusokat idézik.

  2. Takashi Murakami - japán művész, aki munkáit anime és manga elemekkel keveri, és a pop kultúra ikonikus jelképeit használja fel.

  3. Romero Britto - brazil festőművész, akinek munkái élénk színekkel és szigorú geometriai formákkal jelenítik meg a pop art témáit.

  4. Shepard Fairey - amerikai művész, aki sokak számára az Obama elnök kampányának emblémájával vált ismertté, munkái pedig a pop art, az urbánus művészet és a politikai aktivizmus elemi.

  5. Damien Hirst - brit művész, aki a pop art hatását érzékelhetően alkalmazza munkáiban, amelyek gyakran tárgyakat, például szobrokat és állatokat ábrázolnak.

  6. Ed HeckEd Heck rejtélyes vásznait először 1999-ben állították ki New Yorkban, és azonnal nagy sikert arattak. A nézők reakciója elsöprő volt. A reakciók a meglepett elismeréstől a tiszta elragadtatásig terjedtek.

     7. Martin Georg Sonnleitner popművész 1965-ben született Ausztriában, ma St. Pöltenben él, és tagja a               New York-i “Soho Community of Fine Artists”-nek. Generációkon átívelő szenvedélye: ikonikus zenei és                   filmes         nagyságok, amelyeket gazdagon személyes és expresszív színskálában hallhatunk,                               összetéveszthetetlen és         tömör pop art képpel.

Ez csak néhány példa a legnagyobb ma élő pop art művészek közül, de természetesen sok más művész is alkotja és hatással van ezen a művészeti áramlaton keresztül.

2.png