Dán Zsolt, vagyis Dan- tehetség, professzionális hozzáállás, karizmatikus megjelenés

Dán Zsolt, vagy ahogy a szakmában ismerik Dan modell karrierje rendkívül figyelemre méltó és inspiráló, számos fiatal számára példaként szolgál. Nemcsak hazai szinten ért el sikereket, hanem nemzetközi karrierje is egyre nagyobb figyelmet kap.

 dan_daniel_jeams.jpg

Dan így mesélt egy interjúban karrierje indulásáról:

 

"Egyszer egy téli napon leszólított a Wam Models ügynökség vezetője, Krakter Zsolt, és elkezdtünk beszélgetni. Teljes szakmai rálátással elmondta, mit gondol rólam, mit gondol a lehetőségeimről a divatszakmában, elmondta milyen szakmai lépések mentén tudnék országosan, és akár nemzetközileg elismert modell lenni. Gyakorlatilag személyre szabta a céljainkat, és azóta is így dolgozunk. Nem kívánt drasztikus változtatásokat eszközölni, sem küllemileg, sem az életembe beleavatkozva. Szerencsére nem volt elvárás, hogy dobjam el a sportot, fogyjak le, stb. és azonnal repüljek több hónapra. 2 héten belül megvoltunk minden alap dologgal, elkészült az első divatanyagom, pont a GLAMOUR Magazinnak, Zsólyomi Norbi által, amit azóta jópár követett. Egy hónapon belül a models.com-on voltam, mint új arc és addigra a legmeghatározóbb piacokon lettek partner ügynökségeim. Szóval hamar bebizonyosodott, hogy megtaláltam a tökéletes ügynökséget a céljaim beteljesítésére."  /GLAMOUR Magazin/

 

Dan modellkarrierje nem állt meg Magyarország határainál. Tehetségét és professzionális hozzáállását nemzetközi ügynökségek is észrevették, ami lehetőséget nyújtott számára, hogy olyan nagyvárosokban is dolgozhasson, mint Párizs, Milánó és New York. Részt vett számos neves divatház bemutatóján, többek között olyan ikonikus márkák kampányaiban is, mint a Giorgio Armani ,Dolce & Gabbana, Gucci, vagy a Versace.

 dan_dolcegabbana_altasartoria-683x1024.jpg

Dan konkrét modellmunkái közül több figyelemre méltó projektet is kiemelhetünk, amelyek hozzájárultak nemzetközi hírnevéhez. Karrierje 2017-ben kezdődött egy Giorgio Armani bemutatóval. Azóta számos neves divatházzal dolgozott, többek között Ralph Lauren és Dolce&Gabbana kampányokban. 

Az első fashion week szezonjában Giorgio Armani exkluzív showt csinált, amit egy újabb követett, ekkorra már lehetőséget engedve a Ralph Lauren-nek is a közös munkára. Utóbbi nem csak a showjukban való részvételt jelentette, hanem helyet kapott a lookbookjukban is.

danarmani.jpg

Dolce & Gabbana kampány

 Legnagyobb áttörése a Dolce & Gabbana kampányában való részvétele volt, ahol a márka luxus öltönyeit és kiegészítőit mutatta be. Ez a projekt különösen fontos volt számára, mivel a Dolce & Gabbana a világ egyik legikonikusabb divatháza, és Dan szereplése nagy figyelmet keltett a nemzetközi divatvilágban. A kampány során elegáns, kifinomult megjelenésével lenyűgözte a szakmát, és ez további nagy projektekhez vezetett.

dan_dolcegabbana_alta_sartoria-646x1024.jpg

Calvin Klein reklámkampány

Dan a Calvin Klein reklámkampányában is szerepelt, ahol a márka sportosabb, fiatalos vonalát mutatta be. Ez a kampány különösen fontos volt számára, mivel a Calvin Klein globálisan elismert márka, és ez számára újabb lehetőségeket nyitott meg a nemzetközi divatiparban. A kampány során bemutatott darabok a hétköznapi viseletre fókuszáltak, és Zsolt hitelesen képviselte a márka minimalista, modern stílusát.

Magazinmegjelenések

Dan számos magazin címlapján és divatanyagában is szerepelt, többek között a Vogue, a GQ, és a L'Officiel lapokban. Ezekben a kiadványokban készült fotósorozatokkal és interjúkkal tovább növelte elismertségét, és mélyebb betekintést nyújtott karrierjébe és személyes stílusába.

vougedan.jpg

2024-ben a hazai szakma elismerését is begyűjtötte, ő nyerte a Fashion Awards Hungary Az év férfi modellje díját.

fahdan.jpg

 

Jelenleg a Kazar és Dirk Bikkembergs világkampányaiban szerepel.z. Az alábbiakban összefoglaljuk néhány jelentősebb munkáját, melyek során a világ legnevesebb divatházaival és márkáival dolgozott együtt.

danbikk.jpg