A sokszínűség mellett állt ki Fashion Awards Hungary gálája

A hazai divatszakma rangos megmérettetése az európai sokszínűségi hónaphoz csatlakozik írta a Humenonline.hu

 

Miért van szükség Európai Sokszínűségi Hónapra?

Az Európai Bizottság jogalkotási intézkedések révén hosszú ideje elkötelezetten támogatja a sokszínűség és a befogadás előmozdítását, valamint a megkülönböztetés elleni küzdelmet. Az említett intézkedések hozzájárultak az egyenlőség javításához, és emberek milliói számára tették lehetővé, hogy a lehető legjobban kibontakoztathassák a bennük rejlő lehetőségeket. Ugyanakkor mindannyiunknak – többek között közintézményeknek, magánvállalkozásoknak, nonprofit szervezeteknek és városoknak – együtt kell működnünk az egyenlő és befogadó környezet megteremtése érdekében.

Tudta-e, hogy az európaiak több mint fele (59 %) véli úgy, hogy széles körben elterjedt az etnikai származáson alapuló megkülönböztetés? Minden harmadik afrikai származású azt állítja, hogy az elmúlt öt évben tapasztalt rasszista zaklatást. Több mint 70 évvel a holokauszt után a zsidók az élet minden területén ki vannak téve az antiszemitizmusnak.

Európai Sokszínűség 2022 kezdeményezések

Az egyenlőség és a sokszínűség az Európai Bizottság első számú prioritása. A hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelem és az egyenlőbb társadalmak létrehozása érdekében a Bizottság proaktív megközelítést alkalmaz, célzott cselekvési tervekkel és tevékenységekkel kiegészítve.

A befogadóbb és méltányosabb európai társadalmak támogatása iránti elkötelezettségének előmozdítására irányuló folyamatos erőfeszítései részeként a Bizottság létrehozta a befogadás és a sokszínűség európai fővárosai díjat. Ez az új kezdeményezés kiegészíti az évente megszervezett Európai Sokszínűségi Hónapot, amely felhívja a figyelmet a munkahelyen és a társadalomban való sokszínűség és befogadás fontosságára.

 

ivory_white_pink_wedding_announcement_photo_collage_instagram_post_video.png

A május a sokszínűség hónapja – az Európai Unió ezzel hívja fel a figyelmet a munkahelyeken és a társadalmon belül a sokszínűség és a befogadás fontosságára. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott a Fashion Awards Hungary is, és a szervezők idén azt kérik a gála vendégeitől és résztvevőitől, hogy a ruházatukon jelezzék és fejezzék ki támogatásukat a sokszínűség mellett.

Az Európa-szerte népszerű és nagy hagyománnyal rendelkező Fashion Awards a nemzetközi divatvilág egyik legrangosabb eseménye, amit a divat Oscar-díjának is neveznek. Magyarországon 2004-ben rendeztek először Fashion Awards Hungary gálát, az idei, sorrendben 12. díjkiosztót május 19-én tartják az Akváriumban.

 

Az elismerés az amerikai filmes gálához hasonlóan kizárólag szakmai szavazatokon dől el, ahol mindenki arra szavazhat, akit az előző év eredményei alapján a legjobbnak tart. A beérkezett szavazatokat egy szigorú titoktartási nyilatkozat aláírása mellett bárki ellenőrizheti. A jelölések alakulását mindvégig szigorúan titokban tartják és csak a díjátadó estéjén leplezik le, ahol a közönség első kézből ismerheti meg a végeredményt. A divatszakmának szóló gála történetében először van lehetőség a nagyközönségnek is részvételre korlátozott formában, csupán 80 db jegy kerül értékesítésre.

eu-diversity-month_post-1.jpeg

Fashion Awards Hungary lefedi a teljes divatszakma minden szegmensét, kezdve a modellektől, a modellügynökségektől a fodrászokon, fotósokon, a sminkeseken, stylistokon és divattervezőkön át, egészen a kiegészítő területeket képviselő cégekig, valamint a területtel és a divat témájával foglalkozó médiumokig, ezzel a lehető legszélesebb körben hozza össze egy helyre és ülteti le egymás mellé a divatszakma minden képviselőjét.

eu-diversity-month_tiles_en-1.jpeg

A 2022-es gála abban is rendhagyó, hogy idén több új kategóriában adnak át díjat, mint például az év divatbloggere, vagy a Magyar Divatért életműdíj. Ez utóbbi kategória jelöltjei Sipos Zita, Hajas László és Náray Tamás. (A Náray Tamással készített interjúnkat itt olvashatjátok.)

Ahogy azt a Fashion Awards Hungary szervezői írják, a magyar divatszakma és annak minden képviselője elkötelezett a sokszínűség és az egyenlőség mellett, hiszen ezen területen hagyományosan erős és széles körű az elfogadás, valamint az újdonságok befogadása. Mert a divat egyszerűen ilyen, időről időre megújul és szétfeszíti az eddigi kereteit.

ke_pernyo_foto_2023-01-25_14_02_49.png

Leírás

2022. májusa az "Európai Sokszínűségi Hónapja", amihez idén csatlakozik a Fashion Awards Hungary is. Teljes joggal kijelenthetjük, hogy a magyar divatszakma és annak minden képviselője elkötelezett a sokszínűség és az egyenlőség mellett, ugyanis ezen területen hagyományosan erős és széleskörű az elfogadás és a mindenféle újdonság és másság befogadása.

Szervezet

Fashion Awards Hungary

ke_pernyo_foto_2023-01-25_14_10_22.png

ke_pernyo_foto_2023-01-25_14_09_52.png