A Fashion Awards győztesei 2024

A Divatszakma legnagyobb ünnepe

442495862_1018782252983148_8937904988468893481_n.jpg

3u1a9153.jpg

az-idei-gyoztesek-04-fah-2024.jpgFashion Awards Hungary 2024 Díjazottjai

1. Az év divat innovációja: uMix3D A uMix3D úttörő startup, amely a 3D technológiát és a kreatív divatot ötvözi. A cég innovatív megoldásokat kínál, melyekkel a fenntarthatóságot és az üzleti sikert egyesítik. A 3D technológiával milliméter pontossággal modellezik a ruhákat és cipőket, valósághű élményt nyújtva a vásárlóknak. Az ügyfelek személyre szabhatják ruhadarabjaikat, hamarosan pedig virtuális próbafülke is elérhetővé válik.

umix3d-az-ev-divat-innovacioja-fah-2024_jpg.jpg

2. Az év női modellje: Palvin Barbara Palvin Barbara karrierje 2010-ben kezdődött, és azóta számos világhírű márka arcaként ismert. 2019-ben Victoria's Secret angyala lett, és többek között a Chanel, Cartier, és Giorgio Armani kampányaiban szerepelt. Az elmúlt években a Glamour Women of the Year díját háromszor nyerte el, és több nemzetközi elismerést kapott.

3. Az év férfi modellje: Dan (Wammodels) Dán Zsolt, azaz Dan, karrierje 2017-ben kezdődött egy Giorgio Armani bemutatóval. Azóta számos neves divatházzal dolgozott, többek között Ralph Lauren és Dolce&Gabbana kampányokban. Jelenleg a Kazar és Dirk Bikkembergs világkampányaiban szerepel.

danzsolt-az-ev-ffi-modellje-fah-2024_jpg.jpg

4. Az év fodrásza: Pásztor László Pásztor László 2006-ban végzett szobrászként, majd 2009-től a divat- és szépségiparban dolgozik. Számos top modellel és hírességgel dolgozott együtt, és Emmy-díjra is jelölték. Munkái a Vogue, Harper’s Bazaar, és L’Officiel lapjain is megjelentek.

pasztor.jpeg

5. Az év sminkese: Titkos Bernadett Titkos Bernadett 25 éve a legjobbak között tartják számon. Munkáit magyar és nemzetközi magazinokban, filmekben és reklámokban is láthatjuk. A Budapest Central European Fashion Week vezető sminkese, ahol 30 sminkest koordinál.

6. Az év felfedezettje: Lang Szonja Lang Szonja bécsi tanulmányai után indította el fenntartható divatvállalkozását Magyarországon. A SLANGSLANG x Back2Bag kooperáció keretében autóipari melléktermékekből készítenek táskákat és ruhákat, amelyeket nemzetközi platformokon is bemutatott.

 

7. Az év stylistja: Kiss Márk Kiss Márk divattervezőként végzett, majd a styling és a creative directing felé fordult. Számos hazai híresség személyi stylistja, és több hazai showműsor stylistja és jelmeztervezője. Ruhái és styling munkái nemzetközi magazinokban is megjelentek.

kissmark-az-ev-stylistja-fah-2024_jpg.jpg

8. Az év fotósa: Martin Wanda Martin Wanda London és Budapest között ingázva dolgozik a divat, portré és zenei fotográfia területén. Munkáit olyan magazinokban láthatjuk, mint az i-D, Wonderland, VOGUE, és NUMERO, valamint olyan márkákkal dolgozott, mint a Louis Vuitton, Burberry, YSL és Dior.

parti-kepek-01-fah-2024.jpg

9. Az év kiegészítő tervezője: Virág Kerényi Virág Kerényi 2011-ben alapította márkáját, és azóta számos hollywoodi produkcióban dolgozott. Táskái mellett különleges fejdíszeiről és extravagáns ruháiról is híres.

 

10. Az év női divattervezője: Demeter Richárd Demeter Richárd 2016 óta aktív a divatszakmában. Munkái az olasz Vogue és Lucy’s magazinban is megjelentek. Számos hazai híresség viseli ruháit, amelyek egyedi történeteket hordoznak.

11. Az év férfi divattervezője: Lakatos Sándor Lakatos Sándor 2008-ban alapította márkáját, a Sandor Lakatos Atelier-t. A méretre készített öltönyök és zakók nagymestereként ismert, és számos hazai és külföldi híresség viseli ruháit.

lilo8.jpeg

12. A magyar divatért életműdíjasa: Anda Emília Anda Emília építészetet tanult, majd a divat felé fordult. A MOME Ruha-Bőrtervező szakának elvégzése után indította el saját márkáját, az ANDA-t. Kollekciói a konceptuális divat és az avantgárd design jegyében születnek. Munkái a Párizsi Divathéten is rendszeresen megjelennek, és számos nemzetközi elismerést kaptak.

Jelöltek: