A 7 LEGJOBB NŐI ÓRA 2024-RE

RADO női karóra

02_rado_centrix_r30019744.jpg

 

A férfiaknak szóló szubjektív ajánlásunk mellett a hölgyeket is szeretnénk segíteni néhány ötlettel. Az utóbbi hónapokban megjelent közép- és felsőkategóriás óramárkák kínálatából választottunk ki hetet, amelyekkel az előttünk álló évnek magabiztosan ragyogva vághatunk neki.

 01_rado.jpg

Rado Centrix Automatic Diamonds

Modellszám: R30019744

A közkedvelt Centrix szériát nemcsak technikailag, hanem esztétikailag is átdolgozta a svájci óragyártó. A módosított modell lekerekített zafírkristály óraüveget kapott, amely egészen az ívelt tok pereméig ér, és egybeolvad a domború zafírkristály peremével.

Az ikonikus időmérő általános megjelenését teljessé teszik a tok formájához igazított csatot tartó fülek, valamint a rózsaarany színű PVD-bevonattal ellátott rozsdamentes acél fémcsat, amelynek középső csatszemei fehér high-tech kerámiából készültek.

A 30,5 mm átmérőjű óratok belsejében a hárommutatós, elem nélküli, tisztán mechanikus működésű R763 szerkezet meghaladja a szabványos pontossági tesztek követelményeit, köszönhetően a mágneses mezőnek ellenálló Nivachron™ hajszálrugónak. Ez fokozott megbízhatóságot és pontosságot biztosít. Az óra 50 m-ig vízálló, és 80 óra járástartalékot kínál.

 

 tag_heuer_carrera_date_cover.jpg

TAG Heuer Carrera Date

Modellszám: WBN2313.BA0001

 

E jellegzetes TAG Heuer Carrera büszke és ragyogó rózsaszín számlapja összetéveszthetetlen. Ez a merész és minden kihívásra kész, feltűnő acélóra megmutatja a személyiségét annak, aki viselni meri. A céltudatosság jelképe.

 tag-heuer-carrera-date-wbn2313_ba0001_0002_1_wbn2313_ba0001_hero_pink_fullframef.webp

A számlap síkjából kiemelkedő rakott indexek acélos csillogása, és a sötétben világító fehér Super-LumiNova® lakkozás remek kontrasztot biztosít a háttér élénk rózsaszínével. Az elkeskenyedő H alakú szemekből összeállított fémcsat a megbízhatóság és kényelem kombinációját nyújtja.

 

Mido Rainflower Blossom

Modellszám: M043.236.11.101.00

06_mido_rainflower_blossom_m043_236_11_101_00.jpg

A számlap és óraszerkezet egyes elemeit díszes alakzatokban kivágó megjelenés régóta hódít az óragyártásban. A csontvázasításnak nevezett megoldás első alkalommal jelenik meg a Mido kifejezetten nőknek szánt kollekciójában. Az új és merész Rainflower Blossom finom vonalakkal rendelkezik, amelyeket a szingapúri kortárs ArtScience Múzeum lótuszvirág formája ihletett.

A fehér gyöngyházból készített számlap közepén kifejezetten nőies szirmok fonódnak össze. Az áttört virágminta közepén a Caliber 80 elnevezésű, legújabb generációs automata szerkezet csodálható meg, amelynek egyes elemeit csiszolással és véséssel tovább díszítettek. A Mido Rainflower Blossom arra invitálja viselőjét, hogy magabiztos eleganciával szemlélje az idő múlását.

 

Mido Rainflower órák: https://www.watchdeluxe.hu/mido/?model=mido-rainflower 

 

 

Longines La Grande Classique de Longines

Modellszám: L4.512.4.87.0

 la-grande-classique-de-longines-l4-523-0-50-2-detailed-view-f1bd448e9ec8e376aeccd267744581b3.png

Az 1992-ben elindított La Grande Classique de Longines nagy szerepet játszott a szárnyas homokóra márka hírnevének megalapozásában. Az időtlen stílus vonzerejét árasztó széria a Longines klasszikus eleganciájának és időtlen kialakításának szimbóluma. Kiemelkedik a teljes kollekcióból karcsú vonalvezetésével és a változatok széles palettájával.

 la-grande-classique-de-longines-l4-523-0-50-2-detailed-view-14710d7b41c90dc2d0f467b5e78e8701.png

Az elképesztően vékony fémtokba fehér gyöngyházból kivágott számlapot illesztettek, amelyre 12 Top Wesselton VS-SI gyémánt került. A szériára jellemző egyedi kialakítású szíjtartó fülekhez egy hófehér, aligátorbőr óraszíj kapcsolódik.

 

 

Montblanc Bohème Day & Night

Modellszám: MB119936

10_montblanc_bohe_me_day_night.webp

A Bohème a Montblanc első számú női termékcsaládja, amely az órakészítés legnemesebb és legfinomabb megoldásait mutatja be. A széria az egyszerű kezelhetőséget ötvözi az időtlen dizájnnal, miközben egyedi funkciókkal van ellátva korunk független női számára.

 

11_montblanc_bohe_me_day_night_bo_rszi_jas_va_ltozatban.jpg

A Montblanc Bohème Day & Night 34 mm-es tokja rozsdamentes acél. Az ezüstösen fehér számlap közepén guilloché díszítést találunk. A mutatók rózsaarany bevonatúak és valódi gyémántok jelzik az órákat. A nappalt világoskék égbolt és aranyszínű nap, míg az éjszakát egy mosolygó aranyszínű hold jelzi a csillagokkal díszített sötétkék égbolton. A Montblanc Bohème Day & Night komplikáció legalább annyira romantikus, mint amennyire praktikus, mivel a koronával könnyen beállítható anélkül, hogy véletlenül megváltoztatnánk a dátumot.

 12_tudor_black_bay_31.jpg

Tudor Black Bay 31

Modellszám: m79600-0004

Az első női TUDOR órák az 1930-as évek elején jelentek meg. A TUDOR akkori női óráinak esztétikája összhangban volt a kor divatjával: Art Deco stílusú, téglalap, hordó vagy ferde oldalú tokkal.

Az ékszer és az időmérő határán a márka női karórái kecsességükkel és megbízhatóságukkal tűntek ki. A TUDOR alapítójának, Hans Wilsdorfnak az volt az elképzelése, hogy a hölgyek számára olyan karórát kínáljon, amely ugyanolyan megbízható, mint első márkája, a Rolex, de elérhetőbb áron.

 

 

2022-ben a TUDOR bevezette a Black Bay termékcsalád új változatát kéttónusú acélból és sárgaaranyból, fix lünettával. A Black Bay 31 modellek egyedi szépséget hoznak a Black Bay vonalba. A polírozott, ívelt tokjaik olyan esztétikai nyelvezetet használnak, amely kissé eltér a márka ikonikus műszeróra-kinézetétől, hogy egy finom megjelenésű, sokoldalú, sikkes stílust képviselhessen.

 

 

Norqain Adventure Sport 37mm

Modellszám: N1800C89A/W181

14_norqain_adventure_sport_37mm.webp

Az Adventure termékcsalád a természet hatalmas játszóterének – a hegyi ösvényeknek és csúcsoknak, tengerpartoknak és hullámoknak - a felfedezését és a meghódítás izgalmát testesíti meg. Az egyedi NORQAIN logót, amely két szembe állított N betűből áll, a svájci hegyek ihlették.

15_norqain_adventure_sport_37mm.webp 

A 37 milliméter átmérőjű 316L típusú rozsdamentes acélból készült óratok tetején mindkét oldalán tükröződésmentes bevonattal ellátott zafírkristály üveget találunk. Az elforgatható lünetta közepére fehér kerámiabetét került. A mechanikus szerkezet 41 óra járástartalékot biztosít.

 

 

Luczay Szabolcs

 

 

01_rado.jpg