Mi a siker kulcsa ? AZ IDŐ

ke_pernyo_foto_2023-04-19_13_39_56.png

Kamo Mafokwane dél-afrikai influencer és vállalkozó, aki 2020-ban alapította a "NAIA" design- és dekorációs stúdiót. A divat kreatív irányításában szerzett tapasztalattal és a design iránti szenvedéllyel Kamo a NAIA-t olyan márkaként hozta létre, amely a minimalizmust és a globális kézművességet ünnepli a designban, hogy inspirálja és felemelje a szíveket és az elméket, hogy a designon keresztül szándékosan éljenek. Kamo és csapata hisz abban, hogy olyan luxus kortárs tereket kell létrehozni, amelyek minimálisak, mégis funkcionálisak, és amelyekben a kényelem és a stílus zökkenőmentesen keveredik.

 ke_pernyo_foto_2023-04-19_13_37_07.png

Közösségi médiajelenléte és vállalkozói vállalkozásai révén Kamo a dél-afrikai divatipar kiemelkedő alakjává és a feltörekvő fiatal vállalkozók példaképévé vált. A NAIA a fenntarthatóságra és az etikus gyakorlatokra összpontosítva gyorsan hűséges követőkre tett szert, és továbbra is hullámokat vet a divatvilágban.

 

A JOURNAL leült Kamóval, az IWC barátjával beszélgetni az idei Watches and Wonders kiállításon.

SEMLEGES, POPOS
MELYIK ÓRÁT VISELED MA?


A Portofino Automatic 37-et viselem. Nagyon szeretem a fekete szíjat, mert mindenhez illik a szekrényemben. Szerintem nagyon könnyű stílusban viselni az alkalmi és a hivatalos viselet között. Ez egy nagyon klasszikus óra. A számlapon van egy kis fémes árnyalat, ami nagyon klassz, mert nagyon feldobja a megjelenést.

 

HOGYAN ÉS MIKOR KEZDTÉL EL ÉRDEKLŐDNI AZ ÓRÁK IRÁNT?


Amikor elvégeztem az egyetemet, megkaptam az első gravírozott órámat. Az egy nagyon különleges pillanat volt számomra. A családunkban mindig is hittünk az ajándékokban, amelyek generációról generációra szállnak. Szóval, ez olyasmi, amit sok évvel később továbbadnék valakinek a családomban. Így kezdtem el érdeklődni az órák iránt. Mióta az IWC-vel dolgozom, sokkal többet tudtam meg a márkáról és a kézművességről, és ez határozottan a kedvencem az órákban.

 

HOGYAN JELLEMEZNÉ A STÍLUSÁT?


A stílusomat úgy jellemezném, hogy nagyon letisztult, minimalista, néha egy kis vidám színnel, de leginkább semleges színekkel. Ez olyasmi, ami felé mindig is vonzódtam, mert könnyű váltani, és bármikor viselhetsz különböző elemeket.

A TÉRÉRZÉKELÉS ÚJRADEFINIÁLÁSA
HOGYAN ILLESZTI ÖSSZE AZ ÓRÁIT A STÍLUSÁVAL?


Szeretem felhívni a figyelmet az órára, amit viselek, vagy bármilyen ékszer részletére. Ezért általában nagyon minimalista és klasszikus megjelenésekhez stilizálom az órámat. Az óráimnál szeretek olyat választani, ami nagyon feltűnő. Valamit, ami nagyon merész. A kiegészítők olyan dolgok, amelyeknek mindig ki kell tűnniük - különösen akkor, ha a stílusod minimalista.

 

MI MOTIVÁLT ARRA, HOGY MEGNYITJA SAJÁT DESIGNMÁRKÁJÁT, A "NAIA"-T?


Már egészen fiatal korom óta foglalkozom a térbeli tervezéssel. A motivációm ezzel kapcsolatban az volt, hogy érzelmeket váltsak ki, hogy felfedezzem azokat a fiatalokat, akik az iparágban dolgoznak, és akik igazán szenvedélyesek a kreatív tervezés iránt. Összehozni ezeket az innovatív elméket, hogy valami teljesen mást hozzanak létre. A márkámmal valóban meg akarom változtatni azt, ahogyan az emberek a terekről gondolkodnak.

 

MI A SIKER KULCSA?


Én egyértelműen azt mondanám, hogy az "idő", akár hiszed, akár nem. Szerintem az időzítés a minden. És abban is bízni, hogy az életed minden jelentős pillanatának megvan a maga ideje. De azt is gondolom, hogy ha valami olyan dolognak szenteled magad, amiért igazán szenvedélyesen rajongsz, az mindig messzire visz az életben. Az is, hogy ragaszkodsz az értékeidhez, mert ez azt jelenti, hogy tudod, ki vagy. Soha nem fogsz olyasmit csinálni, ami nem tükrözi azt, amiben hiszel, vagy ami nem egyezik azzal, amiben hiszel.

TUDD, HOGY MENNYIT ÉRSZ
MIT TANÁCSOLNÁL AZOKNAK A FIATAL LÁNYOKNAK, AKIK A TE SZAKMÁDHOZ HASONLÓAN SZERETNÉNEK ELHELYEZKEDNI?


A legjobb tanácsom az, hogy mindig tudd, mit érsz - az üzleti életben, a magánéletedben és mindenben, amit csinálsz. Ha így teszel, mindig sikerrel jársz majd valamilyen módon. Mindig tudd, hogy mennyit érsz, és ne szégyelld magad!

 

ÉLETED MELYIK PONTJÁN ÁLLÍTOTTAD VOLNA MEG AZ IDŐT?


Ez egy nagyon jó kérdés! Azt hiszem, nagyon sok olyan pillanat van az életemben, amit megállítanék. De másrészt a legfontosabb dolog, hogy egyszerűen csak jobban jelen legyek az életben. Azzal, hogy jelen vagyok, nem állnék meg semmilyen ponton, mert ez azt jelenti, hogy minden pillanatban gyönyörű emlékeket gyűjtök. Ha visszatekintek, annyi kollektív emlékem van, amit örökre szeretnék megőrizni.

 

MIRE SZERETNÉL TÖBB IDŐT SZÁNNI?


Pihenésre! (nevet) Nagyon szeretnék több időt szánni a pihenésre. Több időt utazásra és különböző kultúrák felfedezésére. Különböző országokban tervezni. Számomra ez lenne a legcsodálatosabb dolog, ha több időm lenne. De a legfontosabb az lenne, hogy pihenhessek, mert amikor pihenünk, akkor vagyunk képesek a lehető legjobbat kihozni magunkból.