Találkozás több mint 300 lipicai lóval

A név eredete: Lipica
A Lipica és a lipicai ló elnevezések a Karsztvidéken gyakori hársfa történetéhez kapcsolódnak. A történelmi feljegyzések szerint a 14. század közepén a mai Lipica ménes helyén, Lokev falu közelében, a mai Lipica ménes helyén egy népszerű borászat állt, a "Pr' lipci" (A kis hársfánál). Ez a kis hársfa adta a település nevét, illetve a trieszti püspökök birtokát, akik itt létesítettek nyári rezidenciát, valamint lótenyésztő létesítményeket.

Lipicai lovak
Nem véletlen, hogy az ember és a ló a múltban olyan sikeres párost alkotott, amely az emberi történelem alakulásában jelentős szerepet játszott. Evolúciójuk során a lovak számos fizikai és pszichológiai tulajdonságot szereztek, amelyeket az ember a maga javára használt, miközben mesterséges szelekcióval egyes tulajdonságokat még hangsúlyosabbá tett, vagy a kívánt irányba még tovább fejlesztett. Így tenyésztették ki ezt a csodálatos lovat, a lipicai lovat az haute école számára.

Közepes termetű, melegvérű, barokk típusú ló. Közepes méretű, nemes feje van, nagy, sötét és élénk szemekkel, közepes méretű fülekkel és kitágult, telt orrlyukakkal. A nyak magasan áll és ívelt. Széles marmagasságú, hosszú és lapos hátú, izmos és jól lekerekített csüddel rendelkezik. A mellkas mély és széles, és kifejezi erejét. A sörény és a farok sűrű és sűrű szőrzetű, amely vékony, mint a selyem. A lipicai ló járása magas, hajlékony, energikus és elegáns.

ke_pernyo_foto_2024-03-18_13_20_33.png

Hivatalos képzés
+ belépő a ménesbe
Hivatalos képzés
E: info@lipica.org
M: +386(0)5 739 1696
előző következő
Egy lipicai edzés megtekintése remek lehetőség arra, hogy első kézből megismerje a Lipicai Lovasiskola módszereit és szemléletét. A lovasok a vezető tréner figyelő szemei alatt végzik el mindazokat a mozdulatokat, amelyeket a Lipicai Lovasiskola bemutatóján láthat, de valamivel lazább légkörben. A tréning végén megkérheted a főedzőt, hogy áruljon el egy-két titkot arról, hogy mi teszi egyedivé a Lipicát.

A belépődíj tartalmazza a következőket:
Korlátlan belépést a Lipicai Ménesbirtok területére nyitvatartási időben.
Lehetőség a Lipicai Lovasiskola hivatalos tréningjének megtekintésére.
Találkozás több mint 300 lipicai lóval
Vezetett vagy önálló túra a ménesben
túra a Velbanca, a legrégebbi istállóban
túra a jubileumi istállóban
séta az évszázados sugárutakon
túra a Lipikum Múzeumban
túra a Kocsimúzeumban
túra az Avgust Černigoj Galériában
belépő az ajándékboltba

A lipicai ló rendkívül jól tanítható, és megfelelő lovas kezében gyorsan fejlődik. Az iskoláztatás a lovak hároméves korában kezdődik, és több mint hat évig is eltarthat. Ez idő alatt a lovak megtanulják a legmagasabb szintű mozgásokat, szocializálódnak más lovakkal, és megismerkednek az emberekkel és azok tulajdonságaival is. Kezdetben a lovak és a lovasok közötti együttműködés elsősorban a bizalom kiépítését jelenti, hiszen ez az az alap, amely később lehetővé teszi, hogy a lovaknak olyan mozgásokat is megtanítsanak, amelyeket természetes módon ritkán végeznek. A képzés egész évben zajlik, és a lovardában zajlik.

Translated with DeepL.com (free version)

Címkék: lovak, lipica