A fenntartható Divat éve lesz 2024!

A fenntartható divatról szóló könyvek közül kiemelkedik Csalár Bence "A fenntartható divat kézikönyve".

Ez a könyv a fenntartható és ökotudatos divat világát járja körül, számos interjúval és tanáccsal, hogy hogyan lehetünk tudatos vásárlók és divatfogyasztók. A könyv érdekes sztorikat és praktikákat kínál a fenntartható divat területén való eligazodáshoz, beleértve a biopamut és újrahasznosított anyagok használatát, ökocímkéket, víztakarékos és kemikáliamentes ruhatisztítási tippeket, valamint a hazai vintage és second hand boltokat.

isbn-978-615-5417-91-7.jpg

A könyv online megvásárolható a Boook webshopjában.

Továbbá egy másik könyv, ami a fenntartható divatról szóló olvasmánylistán szerepel, a "Divatozz úgy, hogy a Földnek is jó legyen", amely a kapszulagardrób koncepcióját mutatja be, összpontosítva arra, hogyan lehet kevesebb ruhával is stílusosan öltözködni, miközben csökkentjük ökológiai lábnyomunkat. Ez a könyv tippeket ad a kapszulagardrób kialakításához, arra összpontosítva, hogy hogyan lehet kevesebb ruhadarabbal több variációs lehetőséget teremteni, valamint arra, hogyan óvjuk meg meglévő ruháinkat és hogyan válasszunk fenntartható anyagokat​.

isbn-978-615-5417-91-7_1.jpg

Ezek a könyvek hasznos források lehetnek mindazok számára, akik érdeklődnek a fenntartható divat iránt, és szeretnének többet megtudni arról, hogyan lehetnek tudatosabbak a divat terén.