7+1 tipp szülés előtt és utánra anyukáknak

8 SZÜLÉS ELŐTTI/UTÁNI TIPP A LEENDŐ ANYUKÁKNAK

02_b6d60b6d-20c7-40e6-a4fc-c4703885d5c5_grande.jpeg
Gratulálunk, leendő anyuka! Bár ez egy izgalmas, várakozással teli időszak, az is fontos, hogy az egészséged és a jólléted prioritásként kezeld ezen az átalakító utazáson. Íme néhány szórakoztató fitnesztipp, amelyek segítenek abban, hogy formában maradjon és a lehető legjobban érezze magát, miközben felkészül a kis örömcsomó fogadására:

 

1. Szülés előtti gyakorlatok: Ezek a gyakorlatok segíthetnek javítani az általános egészségi állapotodat és jóllétedet a terhesség alatt, valamint segítenek felkészíteni a testedet a vajúdásra és a szülésre. Az olyan alacsony terhelésű tevékenységek, mint a séta, az úszás, a szülés előtti jóga és a szülés előtti pilates nagyszerű lehetőségek. Hallgasson a testére, és ne vigye túlzásba - ha fáradtnak vagy kellemetlennek érzi magát, tartson szünetet!

 

2. Erősítsd meg a törzsedet: Az erős törzs segíthet megtámasztani a növekvő pocakot, javíthatja a testtartást, és csökkentheti a hátfájás kockázatát. Próbáld ki a medencebillentést, a módosított deszkákat vagy az ülő lábemelést, hogy megcélozd a hasizmokat és a hát alsó részét. Csak arra ügyeljen, hogy kerülje a felüléseket és a felüléseket, amelyek megterhelhetik a hasizmokat.

 

3. Ne felejtsd el a kegeltartást! A Kegel-gyakorlatok segíthetnek megerősíteni a medencefenék izmait, amelyek a terhesség és a szülés során meggyengülhetnek. A Kegel-gyakorlathoz egyszerűen szorítsd össze és tartsd a medenceizmaidat néhány másodpercig, majd engedd el. Törekedjen 10 ismétlésre, naponta háromszor.

 

4. Maradjon hidratált: A bőséges vízfogyasztás létfontosságú mind önnek, mind a növekvő babának. Törekedjen arra, hogy naponta legalább nyolc pohár vizet igyon, és többet, ha sportol, vagy ha kint meleg van.

 

5. Aludja ki magát: Embert nevelni kemény munka! Ügyeljen arra, hogy az alvás és a pihenés minél nagyobb prioritást élvezzen. Törekedjen arra, hogy minden éjszaka legalább hét-nyolc órát aludjon, és napközben szundítson, ha szüksége van rá.

 

6. Gondoskodjon a mentális egészségéről: A terhesség érzelmi hullámvasút lehet. Szánjon időt olyan öngondoskodó tevékenységekre, amelyek segítenek ellazulni és stressztől megszabadulni, mint például a meditáció, a mély légzés vagy egy meleg fürdő. Forduljon mentális egészségügyi szakemberhez, ha szorongással vagy depresszióval küzd.

 

7. Szülés utáni fitnesz: Miután megszületett a baba, fontos, hogy fokozatosan térjen vissza a testmozgáshoz. Kezdje gyengéd tevékenységekkel, például sétával vagy enyhe jógával, és hallgasson a testére.

 

8. Fontolja meg, hogy csatlakozzon egy szülés utáni tornaórához: Egy szülés utáni edzéshez való csatlakozás segíthet motiváltnak maradni és más újdonsült anyukákkal találkozni.