A legjobb Longines órák: stílus és elegancia

Svájcnak dicsőséges múltja van az órák terén. A legjobb óramárkák közül jónéhány Svájcból érkezik. Így nem meglepő, hogy a Longines is a Svájcból származó kiváló luxusórák listájához tartozik. A Compagnie des Montres Longines, Francillon S.A., vagy ahogyan inkább ismert, a Longines, a svájci Saint-Imierben található.

 

ke_pernyo_foto_2023-06-27_15_27_58.png

A Longines egy olyan márka, amely már több mint egy évszázada létezik. Auguste Agassiz alapította 1832-ben, aki unokaöcsével, Ernest Francillon-nal együtt a leginnovatívabb órákat hozta el az óragyártás világába. Ez a vállalat 1983 óta a híres svájci Swatch Group leányvállalata.

Az évek során a Longines számtalan órát készített. Hatalmas kollekciójuk arról tanúskodik, hogy az innovációt, a tartósságot, a hasznosságot és az eleganciát minden másnál fontosabbnak tartják. Ma megnézzük, hogy miért olyan nagy kedvenc a Longines az óragyűjtők körében. Azok számára, akiknek már van Longines órájuk, van néhány nagyszerű tippünk a Longines biztonságos megőrzésére és kinézetének megóvására.

 

Szépség és hasznosság

 

A svájci gyártású Longines órák nemcsak rendkívül strapabíróak, hanem innovatívak is. Ezek az órák svájci gyártásúak, ami azt jelenti, hogy kaliberüket, vagyis mechanikus szerkezetüket Svájcban állítják össze. Svájc az óragyártás mestereiről ismert. Kézműves munkájuk és a kiváló minőségű anyagok használata legendás.

A legdivatosabb óráktól a sportolásra alkalmas órákig mindenki számára van Longines óra. Függetlenül attól, hogy ezek az órák milyen sokfélék, kiváló minőségük és teljesítményük ugyanaz marad.

 ke_pernyo_foto_2023-06-27_15_27_41.png

A Longines kollekciója

 

Master Collection

 

Ma a Longines Master kollekciója tökéletesen szemlélteti a márka törekvését a legmagasabb szintű óragyártás megvalósítása felé. A 2005-ben indult széria a teljes kollekció egyik legnagyobb sikere.

 jennifer_lawrence_longines.jpg

Longines Elegant

A Longines órák az elegancia védjegyei. Elkötelezettségük és az óra részletgazdag megmunkálására való összpontosításuk abban is megmutatkozik, hogy mottójuknak az "Elegance is an attitude" (Az elegancia viselkedés kérdése) kifejezést választották. A Longines Elegant kollekció modelljei a klasszikus design és az elegáns vonalak ötvözetei. A változatosságra vágyók számára a számlapok terén is jó a választék. Az automata és felhúzós szerkezetekkel ezek az órák az előkelőség és a báj kombinációi.

 

Heritage Classic

 

Leglenyűgözőbb óráinak megalkotásához a Longines a klasszikus modelljeinek időtlen dizájnját párosítja a rendkívül fejlett óragyártási technológiával. A Heritage Classic órák a Longines úttörő szellemiségének bizonyítékai, amely a legjelentősebb órák megalkotására ösztönözték. A Heritage Classic by Longines a kézműves szakértelem, valamint a történelmükhöz ódát zengő órák megalkotása iránti elkötelezettségük szimbóluma.

 

Record

 

Az automata Record órák a vintage eleganciát és a precizitást ötvözik azzal a törekvéssel, hogy a márka megkoronázásai legyenek. Óraműve kiemelkedő jellemzőkkel bíró szilícium hajszálrugót tartalmaz. A Record széria az első Longines időmérő a Longines kollekciójában, amelyet a svájci hivatalos kronométert vizsgáló intézet (COSC) kronométerként hitelesített.

 

Longines 1832

 

Neve a cég alapításának dátuma előtt tiszteleg. A Longines abszolút büszke történelmére, és ez az óra tiszteleg a megalkotásának éve előtt. A szépség, az előkelőség és a teljesítmény hibátlan ötvözése nyilvánvaló a kollekció óráiban. A tok átlátszó hátlapja lehetővé teszi, hogy viselője megtekinthesse a Longines exkluzív L592 vagy L888 óráinak szerkezetét.

 

Longines Evidenza

 

A dübörgő 20-as évek felejthetetlen korszak volt. Hatalmas változást hozott a politika, a művészetek és az egész társadalom világában is. A divat, a formatervezés nyitott terep volt a művészek és a stylistok számára. A Longines Evidenza kollekció egy óda az életmód és az életfelfogás változásához, amely ebben a korszakban csúcsosodott ki. A Longines Evidenza tonneau (hordó) formája egy 1911-es modellre vezethető vissza.

 jennifer_lawrence_longines.jpg

Longines DolceVita

 

A Longines DolceVita kollekció a Longines márka modernkori eleganciáját mutatja be. Ez egy tisztelgés az életöröm előtt, amelyet az olasz "dolce vita" ihletett. Az óra időtlen eleganciával rendelkezik, és viselője egyszerre tapasztalhatja meg szépségét és minőségét. Ez az óra elegáns és feltűnő megjelenésű, és szinte bármilyen alkalomra tökéletes.

ke_pernyo_foto_2023-08-24_17_22_50.png