Pacchieri a legjobb olasz re

Paccheri tészta kardhallal


paccheri-copia-scaled-1.jpg

Hal

pachieri.png

Közepes


30 min


4 adagokat

ÖSSZETEVŐK

500 g CIRIO Pessata Rustica
450 g kardhal szelet,
250 g rozskenyér

100 g cikória

36 db Paccheri tészta

bazsalikom

petrezselyem

extra szűz olívaolaj

majoránna

rozmaring

erős paprika (chilly)

fekete bors

Sós vízben főzzük meg a Paccheri tésztát. Szűrjük le és egymástól külön választva helyezzük őket egyenként egy tálcára, hogy kihűljenek. Adjunk hozzá egy csepp extra szűz olívaolajat. Eközben vágjuk a rozskenyeret szeletekre, vágjuk le a kenyér héját

A kenyérszeleteket vágjuk kockákra és öntsünk egy serpenyőbe extra szűz olívaolajat. Magas hőfokon 2 percig pirítsuk benne a kenyérkockákat a majoránnával és a rozmaringgal együtt.

Majd 6 percig pirítsuk a kenyérkockákat a sütőben, 180 fokon, végül morzsoljuk le

Két percig pirítsuk a cikóriát egy serpenyőben extra szűz olívaolajon a fokhagymával, a petrezselyemmel és az erős paprikával

A kardhalat forró serpenyőben mindkét oldalán két percig sütjük, majd megsózzuk

Távolítsuk el a kardhal bőrét és egy késsel daraboljuk fel a halat, majd keverjük össze a kenyérrel és a cikóriával. Öntsük a CIRIO Passata Rustica-t (CIRIO Paradicsomvelő) egy serpenyőbe, adjuk hozzá a fokhagymát, az extra szűz olívaolajat, a sót és a fekete borsot, a bazsalikomot és a majoránnát, és néhány percig főzzük. Fedjük le a serpenyőt egy fedővel

Töltsük meg a Paccheri tésztát a hal és kenyér keverékkel, fektessük őket a tányérokba és öntsük le egy réteg paradicsom szósszal.

Extra szűz olívaolajjal és fekete borssal ízesítsük. . .