A legtöbben Spanyolországba szeretnének kiköltözni

propertyeurope.jpg

Spanyolország a legvágyottabb célállomás azok számára, akik kivándorolni szeretnének, és új otthonra vágyódnak.

Az egész évben jó időjárás, elfogadható életszínvonal és megfizethető lakáscímek más gazdaságokhoz viszonyítva vonzzák leginkább az embereket hazánkba, nem csak az európaiakat, hanem számos világ más részén élő polgárt is, Kanadától Argentínáig, Észak-Afrikától egészen Thaiföldig vagy Dél-Koreáig.

A Spanyolok Kolumbiába mennek

 

A spanyolok viszont Latin-Amerika felé tekintenek, és kedvenc célpontjuk Kolumbia.

A nemzetközi költöztetésekkel foglalkozó MoverDB.com portál tanulmánya szerint az online keresőadatok alapján Spanyolország 34 országban a legkedveltebb célállomás, Franciaországot és Kanadát megelőzve, amelyek mindkettőjükben 13 országban a vezetők.

A tanulmány szerint bár a legnagyobb gazdaságú országok többsége más helyeket választott, ahol inkább szeretnének élni, Spanyolország vezeti a világranglistát.

Például az amerikaiak Olaszországot választják, talán sok polgár múltbeli olasz kapcsolatai miatt. A britek Franciaországot részesítik előnyben, míg a franciák Portugáliát. Az olaszok a Földközi-tenger másik oldalára, Görögországba néznek, és a tanulmány szerint a németek Dániában szeretnének élni.

Továbbra is messzebbre nézve, az ausztrálok Franciaországot választják, míg a japánok Ausztráliát. A kanadaiak pedig Spanyolországot választják kedvenc célállomásnak. Európából Belgiumi, holland, ukrán, svéd, lengyel, litván, lett, orosz, szlovén, montenegrói vagy andorrai polgárok is költöznének Spanyolországba. Az amerikai kontinensről, a kanadaiak mellett a mexikóiak, dominikaiak, venezuelaiak, uruguayiak és argentinok is költöznének ide, bár a legtöbb latin-amerikai polgár Venezuelát választja célállomásnak.

Spanyolország az észak-afrikai partvidék lakói, Marokkó, Algéria, Tunézia, Líbia és Egyiptom, valamint Etiópia, Madagaszkár vagy Mali számára is az első választás.

Hazánkba való költözés iránt érdeklődést mutatott Dél-Koreából, Tajvanról és Thaiföldről is, de Kazahsztánból, Palesztinából, Nepálból, Mongóliából vagy Bangladesből is érkezhetnek érdeklődők.

Címkék: spanyolország