Az Olasz Tészták királya

340078332_221459900567976_1105562257044418400_n.jpeg

Olasz tészta fajták

 

Az olasz tésztákat alapvetően 5 csoportba lehet sorolni. Megkülönböztetünk hosszú, apró, rövid és töltött tésztákat, valamint szalagtésztákat és tésztalapokat. A rengeteg fajtájú olasz tészta közül a spagetti a legnépszerűbb és leghíresebb – ezen talán meg sem lepődünk.

Az olasz tészták ínyenc világa

Az olasz tészták gazdag és változatos kínálattal rendelkeznek, és számos ízletes ételt készíthetünk belőlük. Az alábbiakban bemutatok néhány híres olasz tésztatípust, valamint néhány különleges olasz desszertet.

  1. Spaghetti: A spaghetti talán az egyik leghíresebb olasz tésztafajta. Hosszú, vékony szálakból áll, és általában paradicsom alapú szószokkal fogyasztják. Az eredeti bolognai ragu is tagliatelle tésztával készült, ami egy másik olasz tésztafajta .

  2. Penne: A penne egy rövidebb és vastagabb tésztaféle, melynek a végén cső alakú bevágások találhatóak. Különféle szószokkal és feltétekkel tálalható, például paradicsomos vagy sajtos szószokkal 

  3. Tagliatelle: A tagliatelle egy szélesebb és hosszabb tésztafajta, melyet általában húsos ragukkal vagy tejszínes szószokkal fogyasztanak 

  4. Tortellini: A tortellini kis töltött tésztakorongokból áll, melyeket általában hússal, sajttal vagy zöldségekkel töltnek. Paradicsomos vagy tejszínes szószokkal tálalható 

332236433_633602078529652_3458288183211731057_n.jpeg

Az olasz tészták mellett számos ízletes olasz desszert is ismert, amelyeket érdemes megkóstolni.

  1. Panna Cotta: A panna cotta egy selymes, lágy ízű főzött krém, amelyet gyakran gyümölcsszósszal tálalnak 

  2. Tiramisu: A tiramisu egy népszerű olasz desszert, amely babapiskótából és mascarponéból készül. A piskótát általában kávéba mártják, és rétegezik a krémmel 

  3. Cannoli: A cannoli egy ropogós tészta, amelyet habos ricottával töltnek. Gyakran kandírozott gyümölcsökkel díszítik 

Az olasz tészták és desszertek számos lehetőséget kínálnak az ízletes ételek elkészítéséhez. Fedezze fel a különböző recepteket, és élvezze az olasz konyha gazdag ízeit!

A Di Martino tészta – egyszerűen a legjobb
Ez itt a mi történetünk

• Hegyi forrásvízzel készül
• 100% kizárólag Olaszországban megtermelt, magas minőségű olasz búzából szintén olasz malmokban őrölt liszt felhasználásával
• Gragnanoban, Nápolyban születik, a tészta fővárosában
• Hagyományos bronz tárcsákon formázzák, amely különlegessé és porózussá teszi a tészta felületét, így sokkal több szószt képes magába szívni, és főzés közben elbűvölő, intenzív búza illata van
• Alacsony hőmérsékleten szárítják, lassan tradicionális eljárással, így a tészta főzés után nem esik szét
• 14% a fehérjetartalom- ez 30% magasabb, mint az átlagos tésztafajták esetében
• 40%-al ellenállóbb a főzés során és nagyon könnyen emészthető
• Több , mint 100 év tapasztalat és tradíció a tésztagyártás élvonalában

ke_pernyo_foto_2023-05-25_12_40_00.png

és végül ..vagy kezdhettük volna ezzel is,
Dolce&Gabbana tervezte a “special edition” csomagokat, amelyeket megvásárolhatsz
ezen az oldalon .Így kijelenthetjük: a világ legszebben becsomagolt tésztája,
amely az olasz minőséget és családi tradíciót ünnepli, a színekkel, szimbólumokkal
és Olaszország Ikonikus műemlékeivel.