Altea Kamarazenei verseny és koncert

Altea község Spanyolországban, Alicante tartományban. Lakosainak száma 23 010 fő. Altea L’Alfàs del Pi, Benissa, Calp, Callosa d’en Sarrià, La Nucia és Jalón községekkel határos.

cartel-concurso-musica-de-camara-castellano-web.jpeg

Március 25-én, szombaton 19.00 órakor a Palau Alteában kerül sor a „Ciudad d'Altea” Kamarazenei Verseny első kiadásának zárógálájára. A döntőben a három döntős csoport, a Synthèse Quartet, az Iberia Quartet és a Zéphyros Quintet olyan előadást ad elő, amelyet a zsűri minősít, és amelyből a verseny győztese kerül ki. A Palau Altea Kulturális Minisztériuma és a SEDA kezdeményezése.

Mint a szervezet kifejtette, tavaly decemberben ezzel a projekttel az a cél, hogy demokratizálják a zenét minden olyan kis csoport számára, akiknek nincs lehetőségük arra, hogy normálisan nagy terekben kiálljanak. Ez egy lehetőség arra, hogy egy olyan idilli helyen léphessünk fel, mint a Palau Altea, hogy versenyezhessünk és megmutassuk, min dolgoznak a csoportok egy ideje.

Aurora Serrat kulturális tanácsnok szavaival élve: "a verseny első szakasza sikeres volt, több mint 90 pályamű érkezett az ország minden részéből, és most kerül megrendezésre a verseny második, egyben utolsó szakasza. amelyben eldől a győztes."

A kulturális önkormányzati vezető felismerte azt a nehézséget, hogy a zsűrinek a résztvevő videók magas színvonala miatt a 94 jelölt csoport közül kellett kiválasztania a 3 döntőst. „Egy várhatóan egy csúcsminőségű értelmezésekkel és nehézségekkel tarkított délutánra, amelyen a győztes kiléte és a versenyzők között kerül sor”; Serrat rámutatott.

A versenyen 1800 eurós első, 1200 eurós második és 500 eurós harmadik díjat osztanak ki. Ezért a 3 döntős bármelyike ​​fedezheti az elmozdulását.

„A döntő gála csúcspontjaként, és amíg a zsűri tanácskozik, különleges előadást tartunk a SPANISH BRASS-tól, aki 40 percen keresztül mutatja be több mint 30 éves kamarazenei tapasztalatát. Tény, amely mind a fiatal tolmácsok tanulását, mind a jelenlévő közönség örömét szolgálja”; A polgármester elárulta, aki hozzátette, hogy "a közönség is részese lesz ennek a Palau Altea-i zenei eseménynek, zsűriként részt vesznek abban a kategóriában, hogy a közönségtől a legtöbb elismerést elnyerő együttes koncertezzen az egyik a SEDA, a Palau menedzsere által kezelt terek”.

Az Aurora Serrat meghívja Altea lakosságát és a régió kamarazene szerelmeseit, hogy élvezzenek egy zenei estét Palauban nagyszerű előadásokkal és díjakkal.

A jegyek ára helyszínenként 3 euró, és megvásárolható a www.palaualtea.es oldalon  vagy a Palau Altea jegyirodában

Címkék: Altea