Happy Pop Art - Romero Britto

HAPPY ART MOZGALOM
A nemzetközileg elismert művész, Romero Britto 1992-ben megalapította a Happy Art Movement-et azzal a küldetéssel, hogy egyedülálló művészetével és élénk színeivel boldogságot, szórakozást, szeretetet és optimizmust inspiráljon szerte a világon.

Romero élete munkáját a boldogság természetének és esszenciájának feltárásának szentelte, miközben számos nagy művész használta műalkotásait lelkünk árnyékainak illusztrálására. Művészete jóval több, mint a boldogság kognitív felfogása. A boldogság élénk vizualizációját mutatja be nekünk, egy befogadó világot, amely elérhető közelségben van.

2f91f5dde38badfc50040f48ad2ac53f.jpeg

Míg a boldogság végtelen sokféleképpen megnyilvánul, Romero alkotásai a boldogság plátói lényegét tárják fel. Ez egyszerre művészet és életfilozófia. Művészetében felismerjük, hogy bármi lehet a boldogság forrása, valami értékelendő, értékelendő. Ez egyszerűen nézőpont kérdése. A boldogság magának az életnek az ünnepe, a hétköznapoktól a vadonig.

Szerte a világon az emberek, akik megtekintik Romero festményeit, azonnal felismerik ezt az életfilozófiát – a boldog életet –, amelyet élénk színek, íves vonalak és szerelmes formák összefonódásán keresztül közvetít. Egyetlen Britto-festményen boldogságot látsz. Érzed. Tudod. És érzed a benned lehetséges optimizmust.

Romero munkája lehet utópisztikus, de nem naiv. Az biztos, hogy megérti az élet sötétebb oldalát is: mint mindannyian, ő is átérezte a szenvedés és a bánat kínját. Mégis látnokként a világon túlra lát egy jobb világ felé. Látja az élet szépségét, amely mindannyiunkban lakozik – a mosolytól a székig mindenben –, és arra törekszik, hogy segítsen ennek a világnak a valósággá alakításában.

 

Romero alkotásai lényegében a szeretet kifejezése. Azért kapcsolódunk művészetéhez, mert elménkben és szívünkben a szeretet végtelen kútja lapul. Ennek a tározónak a megérintése boldogságot hoz, és ez mindennapos lehetőség.

A boldogság ragályos, és a célunk, hogy olyan világot teremtsünk, amelyben több együttérzés, kevesebb konfliktus van, és nagyobb a cél és a jelentés érzése. A hosszan tartó boldogság iránti elkötelezettségünk együttesen képes megváltoztatni a világot, egy-egy embert.

Magyarországon a Kolibri Art Galériában található Britto festmények

martini_celebration.jpg

matchpoint_britto.jpg

mickey_minnie_wedding_30x24.jpg

A nagyobb boldogság világának megteremtése aktív feladat. Romero alkotásai, akár egy egyszerű mosoly a vonalak és szívek összetett táncából, arra emlékeztet bennünket, hogy az igazi boldogságot a másokkal és a minket körülvevő világgal való elköteleződés okozza.

Legyen részese a Happy Art Movementnek, és segítsen megosztani a boldogságot, a szeretetet, az optimizmust olyan emberekkel és helyekkel, akiknek erre a legnagyobb szükségük van!

Címkék: Art, Happy, Boldogság, Festő