A legjobb divatszakmabeliek 2022-ben

Kik a legsikeresebbek, a legelismertebbek a hazai divatéletben?

A Fashion Awards Hungary díjat a divat szereplői szavazzák meg, így tényleg a szakma elismerését jelenti. Úgy is aposztrofálják az eseményt, mint a "divat Oscar-t" - aki elnyeri, már nem élt hiába. Glamour Online

Az év divatfotósa: Ajkai Dávid

 

Jelöltek voltak: Ajkai Dávid, Oleg Borisuk, Makó Szilveszter

A díjat átadta: Maróy Krisztina, a Glamour magazin főszerkesztője, Debreceni Zita fotográfus

20220519_220300_hb2_1196.JPG

fah2022.jpg
A Fashion Awards Hungary 2022-es díját nagyon elismert alkotók vihették haza. Balról jobbra: Koczka, Sipos Zita, Hajas László, Said Mahdi Kafiya, Kerényi Virág, Demeter Richárd, Ajkai Dávid, Zsigmond Dóra, Forintos-Szűcs Anita, Szegedi Kata, Benus Dani, Csalár Bence.
A Fashion Awards szervezők: Sándor Lea Judit, Szinte Lóránd és kislánya Szinte Lili, Pordán Tamás

 

A 12. Fashion Awards Hungary-t óriási érdeklődés követte, mindenki ott volt, aki számít a divatszakmában, de számos híresség is megjelent, hogy a médiavisszhang segítse a hazai divatszakmát. A pandémia utáni feltámadás megkezdődött!

ivory_white_pink_wedding_announcement_photo_collage_instagram_post_video.png

A 2022-es gála azért is rendhagyó volt, mert idén több új kategóriában kerültek átadásra díjak. Idén először ítéltek oda díjakat az Év női- és férfiruha tervezője számára, az Év divatbloggere kategóriában is először vehette át a nyertes ezt a kitüntető díjat. A Magyar Divatért díj – életműdíj szintén a 2022-es Fashion Awards gálán került először kiosztásra. Két olyan kategória is szerepelt az eseményen, ahol minden jelölt átvehette a szobrocskát.

2022majus19_galafotok_a-nyertesek-csoportkep-01.jpg

Az Év Divateseménye Kategóriában a Budapest Central European Fashion Week és a Random Shooting Day is kapott elismerést, hiszen a szakma egyformán ismerte el mindkét divateseményt.

 

https://www.fashionawards.hu

 

A Magyar Divatért díjjal olyan személyeket díjaztak a szervezők, akik több évtizedet töltöttek a divatszakmában és hozzájárultak a magyar divatszakma fejlődéséhez. Ez a díj példázza legjobban, hogy a divatszakmában a háttérben tevékenykedő személyek munkája épp olyan fontos, mint a reflektorfényben dolgozóké. Így ebben a kategóriában Sipos Zita sminkmester, Hajas László mesterfodrász és Náray Tamás divattervező vehetett át díjat. Náray Tamás évek óta Spanyolországban él, így nem tudott részt venni az eseményen, de videóüzenetben köszöntötte a gála résztvevőit.

2022. májusa az „Európai Sokszínűségi Hónapja”, amihez idén csatlakozott a Fashion Awards Hungary is, ezért arra kérte vendégeit, hogy lehetőleg színes ruhát viseljenek. A résztvevők éltek is a lehetőséggel és sorra vonultak fel a színesebbnél színesebb ruhaköltemények. A magyar divatszakma és annak minden képviselője elkötelezett a sokszínűség és az egyenlőség mellett, ugyanis ezen területen hagyományosan erős és széleskörű az elfogadás és a mindenféle újdonság, másság befogadása. Egyszerűen a divat ilyen, időről-időre megújul és szétfeszíti az eddigi kereteit. Jellemzően itt hódít először minden, ami új, nem megszokott, más színű, más formájú, más anyagú, más szabású és a többi. Ezért is „teremti meg” újra meg újra a divat a legkorszakalkotóbb szakembereket, és „termeli ki” a nem megszokott formációkat, a legújabb „kreálmányokat”.