A legjobb csaptelepek 2022

Csaptelep Trendek

 

A legújabb csaptelep trendek 2021-re

Modern és Art-Deco stílusú csaptelepek elérhető áron

Gondolt már arra, hogy naponta hányszor használja a csapokat? Ha a válasz igen, akkor valószínűleg alábecsülte, mert átlagosan napi 20-szor használjuk ezeket az elengedhetetlen kellékeket, amik kulcsfontosságú szerepet játszhatnak a fürdőszoba kialakításában.

 

Elmúltak azok az idők, amikor a csaptelepek színvilágában kizárólag a krómozott felület dominál. A változatos színek egyre jobban teret hódítanak a legmodernebb fürdőszobákban és konyhákban.  A monokróm színpaletta kiegészül a fekete és arany színű csaptelepekkel, amelyek nem csak a színekkel kölcsönöznek modern hangulatot hanem kialakításuk és merész formaviláguk miatt is. A miniwebshop kínálatában mindezek az újdonságok megtalálhatók.

Fekete és arany csaptelepek

A fekete, az arany és a rose-gold árnyalatok az elmúlt években beköltöztek nemcsak a fürdőszobába, hanem a konyhákba is, köszönhetően meleg színüknek és annak, hogy a gyártók kísérletezőbbé váltak. A “konyha szelfi” elkezdett felkapaszkodni az Instagramon, így a fürdőszobák intim, funkcionális térből a közérdeklődés tárgyává, de legalábbis az önkifejezés eszközévé váltak. A hagyományos króm által meghatározott színvilágot mattítot fekete változatban szelídítik, ami egybe esik azzal az irányzattal ahol a konyhában és fürdőszobákban a hagyományos krómtól eltérő szerelvények meghatározó elemekké válnak.

A matt textúrák az egyszerű, modern formájú csapokon működnek a legjobban, így az anyag válik hangsúlyossá és maradéktalanul megcsodálhatóvá. A vezető csaptelep márkák egy sor újdonsága szól a matt felület és a letisztult formaterv ötvözéséről.

 shutterstock_343893068.jpeg

Szálcsiszolt inox felület

A csiszolt nikkel pedig a klasszikus króm lágy változata, az opálos, ezüstös szín gyönyörűen működik a konyhákban olyan mosogatókhoz párosítva, ahol a teljesen színazonos csaptelep nem elérhető a piacon.

gm300160ch.jpeg

Manapság rendkívül népszerűek az “éles” kontúrok, metszett formák, ezekkel egyszerűen érhetünk el művészi hatást. Klasszikus és modern helyiségbe is illenek, az előbbiben kontrasztjukkal frissítik a megjelenést. Egyre többen igénylik a kihúzható konyhai csaptelepeket, amelyek megkönnyítik a nagyobb edények tisztítását a vödörbe történő vízeresztést vagy az irányított vízkieresztést. A rusztikus és hagyományos stílus kedvelőinek ajánljuk a részletgazdagon kidolgozott arany és antik felületű csapokat a fényűző és nosztalgikus hangulat megteremtéséért.

 gm260160cm.jpeg

Műszaki jellemzők

A csapok precíz illesztésű kerámiabetétekkel készülnek, melyek megakadályozzák a vízszivárgást, továbbá nagy jelentőséggel bírnak a zajszint csökkentésében is. Egyes típusokat áramláscsökkentő fülekkel látnak el, így nagyon csendesek. A hagyományos perlátorok vagy más néven csapvégszűrők a víz egyenletes áramlásának biztosítása és a fröcskölés gátlása mellett kiszűrik a vízvezetékből érkező rozsdát. Ezért szükséges időnként eltávolítani és megtisztítani azokat - ez a karbantartás egyszerűen elvégezhető. Csaptelepeink többsége már víztakarékos szűrővel készül. Ezek a kifolyó vizet levegővel dúsítják, és azonos felhasználási komfort mellett alacsonyabb vízfogyasztást tesznek lehetővé.

gm260160g.jpeg